AMD заяви, че видеокартите Radeon VII няма да бъдат дефицитни

7
655

Неотдавна в уеб пространството се появи информация, че първоначално броят на произведените видеокарти Radeon VII ще бъде твърде ограничен, а версии за AIB партньорите може и да няма. Според информацията на уеб портала TweakTown, продажбите на графичната карта ще стартират на 7 февруари, като в магазините ще бъдат представени не повече от 5 хиляди екземпляра на новата видеокарта.

Но сега уеб изданието Tom’s Hardware се обърна директно към AMD, за да проясни ситуацията. Производителят не съобщи какви ще бъдат доставките на Radeon VII и просто заяви, че графични карти от този модел ще има за всички.

Въпреки че не разгласяваме производствените показатели на своята продукция, на седми февруари ще предложим графични карти както директно за AIB партньорите, така и чрез AMD.com. Считаме че доставките на Radeon VII ще удовлетворят търсенето на всички геймъри“ – се казва в официалния отговор на AMD.

Не се казва, дали пали през това време производителите ще успеят да подготвят собствени модификации на Radeon VII. Има вероятност партньорите на AMD просто да поставят собствените си лепенки върху вентилаторите на еталонната версия. Но като се има предвид спадналия интерес към криптовалутите, наличните екземпляри на графичната карта Radeon VII би трябвало да са достатъчни за всички фенове на компанията Advanced Micro Devices.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
steffo
steffo

Сложете им и една висока цена и…дефицит хептен няма да има.

shtafeto
shtafeto

700 долара как ти се струват?

Симеон
Симеон

на цената на нвидиа .Една и съща производителност една и съща цена.Защо мислиш че акциите на амд падат през последните няколко месеца?

Dj Forman
Dj Forman

Картата е на 1200 лева но като и сложат надценки и други глупости и стигна 2000 лева. Така че си е направо без пари. Няма как да вярвам на нашите кръвопийци които ги продават, че картата ще е 1200 лева или 700 долара.

Симеон
Симеон

Защо не купуваш от чужбина? Англия?Германия?

Dj Forman
Dj Forman

А защо и в България не може да има нормален ценови пазар на видеокартите и да не надуват цените като побъркани?

Sanhiel
Sanhiel

Защото в България практиката е да се печели от продажбата на 1 бройка колкото на вън от 10.Търговците у нас не разбират (или не искат да разберат), че когато продадеш 10 бройки с 20% надценка е по-добре, от колкото 1 бройка с 200%. ТОВА У НАС Е КРИВОРАЗБРАНАТА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!