Новината за наличието на четири осемядрени кристала под капачката на централните процесори AMD Ryzen Threadripper предизвика огромно оживление сред ентусиастите и любителите да откриват в чиповете „безплатни ядра“.

Един от топ-мениджърите на AMD – Джеймс Прайър (James Prior), официално разясни ситуацията с „неактивните ядра“, както и с приликата им с HEDT решенията Ryzen Threadripper и сървърните процесори EPYC.

Джеймс Прайър написа в своя Twitter акаунт, че чиповете Ryzen Threadripper използват съвсем други кристали и друг тип подложка, в сравнение със сървърните централни процесори EPYC. За разлика от тези чипове, при HEDT процесорите на AMD са запоени само два кристала, докато в същото време останалите са просто силициеви макети и това е причината AMD жаргонно да ги нарича dummies.

По този начин AMD окончателно обяви, че независимо колко незадействани ядра има под капачките на тези процесори, тяхното отключване и разблокиране е съвършено невъзможно, тъй като те дори не са запоени.

Но някои потребители и ентусиасти считат, че това не е цялата истина и все пак може да има процесори, в които да бъдат задействани допълнителните ядра.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари