AMD тръгва с Turion в атака срещу Centrino

0
26

След като направи максимално възможното за своите настолни и сървър версии на процесори, AMD е решила да не спира в “битката” с големия си конкурент Intel. Компанията ще се опита да си отхапе по-голямо парче от баницата на мобилните платформи. Ако се вярва на данните, появили се на много места в Интернет, до средата на годината AMD официално ще обяви новите си процесори, наречени Turion 64 [Mobile Technology] (Звучи напълно в тон с Opteron и Sempron и с “пра-родителя” – Athlon).

Предполага се, че фамилията ще включва 64-битови процесори, които ще се използват предимно в тънки и леки преносими компютри и ще се отличават с много ниско енергопотребление. По-просто казано – Turion ще се противопостави на добре известната марка Intel Centrino. За момента в битката със Centrino AMD може да предложи на бъдещите потребителите на такива системи само едно, неоспоримо по-добро качество – поддръжката на 64-битови операции.

От цялата налична информация обаче може да се съди, че става въпрос за нов начин на лансиране на мобилните процесори Athlon 64 с понижена консумация. Не е ясно дали AMD ще си позволи да копира стила на Intel – да предлага на клиента практически напълно готова система, състояща се от чипсет, процесор и безжично мрежово решение.

Източник: Днес+

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари