AMD 600-Series чипсетите трябва да се появят до края на 2020 година

3
498

Новите чипсети на AMD от серия 600 може да не са толкова далеч от нас. Според доклад на DigiTimes, неназовани източници от индустрията твърдят, че те трябва да се появят до края на годината.

Според China Times, в първото тримесечие ще започне производството на бюджетните B550 и A520 чипсети. Върху тях ще работи компанията ASMedia. Според новата информация, организацията вече си е подсигурила поръчката и за новите 600-series продукти.

Времевата рамка съвпада и с появата на новите процесори на AMD. Според China Times, Zen 3 процесорите, които най-вероятно ще се наричат Ryzen 4000, трябва да се появят през втората половина на тази година.

Има и други сигнали, че ASMedia се готви за активна дейност. Очаква се скок в търсенето на техния USB 3.2 Gen 2×2 контролер. Причината е, че настоящите чипове на Intel поддържат USB 3.2 Gen 2 скорости до 10 Gbps, докато решението на ASMedia поддържа скорости до 20 Gbps.

Компанията работи и върху USB 4 контролер. Плановете са той да излезе на пазара още тази година.

Компанията се възползва активно от търговската война между Китай и САЩ. Получи много нови поръчки, които ще доведат до плавно покачване на приходите в следващите три години. В първите три тримесечия на 2019 година бе регистриран ръст в чистата печалба от 13.48% спрямо същия период през 2018-та.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ани
Ани

техният Ю-ЕС-Би Оно не подрръжа ли нативно DDR-5 то си е БоК-ЛУКЧЧЕЦ И претопляна баничка .

Elana
Elana

Докато не пуснат DDR5 не пипам компа и не минавам на фантасмагорични чипсети и процесори с практически нулев прираст и козметични разлики спрямо предните им 3 поколения.Още повечве ,че те не са EUV

kilata
kilata

виж i5-2500k, на последно място в бенчмарковете и изчакай докладите за графиките на Xe.. не ползвай китайците, и като излезнат с Хе, премини на 10990Хе, с двоен SLi с интелска графика…. за дъно, каквото предпочетеш, аз лично предпочитам Taichi с 64 ГБ и пак стоя далеч от резаците и китайските жетони… сложи си лицензиран И платен софт и оди да кОсиш люцерната, като първия и последния… бръмбар…