Apple: панелът Touch Bar в новите MacBook Pro е по-добър от сензорните дисплеи във Windows лаптопите

0
77

Миналата седмица Microsoft представи първия си десктоп компютър Microsoft Surface Studio, който веднага бе определен като главен конкурент на iMac. За разлика от Microsoft, Apple се отказа от сензорния интерфейс в своите компютри, но постави панела Touch Bar в новите MacBook Pro.

macbook-pro-touch-bar-1

Още преди шест години Apple получи патент за iMac със сензорен дисплей. След дълги тестове Стив Джобс каза, че не вярва в бъдещето на сензорните интерфейси в лаптопите.

macbook-pro-touch-bar-4

Неотдавна в интервю за CNET Джонатан Айв сподели, че сензорният интерфейс може да бъде много полезен при персоналните компютри. Но лаптоп със сензорен дисплей не е много добра идея. Според него, предложеният от Apple нов вариант е по-добър, понеже съчетава най-добрите страни на традиционните интерфейси и сензорните екрани.

Touch Bar опростява работата с приложенията и с лаптопа като цяло, понеже не се налага използването на горещи клавиши. Виртуалните бутони се променят в зависимост от стартираното приложение и потребителят работи по-бързо и по-удобно.

Специалистите на Apple са убедени, че Touch Bar е по-удачно решение за персоналните компютри. За да се взаимодейства с интерфейса не се налага протягане на ръката и нейното удържане в напрегнато състояние. А сензорният панел може да замени всички тъч-функции.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари