ASUS вижда голям потенциал в корпоративните дънни платки

0
70

Asustek Computer (ASUS) вижда голям потенциал в сегмента на дънните платки за (DIY) компютрите от корпоративен клас, така че му обръща повишено внимание.

Както съобщава порталът DigiTimes, позовавайки се на китайското издание Apple Daily, което на свой ред цитира думите на вицепрезидента на ASUS Джаки Хсю, че около половината от продажбите на дънни платки за DIY-системите принадлежат на корпоративния сектор. Във връзка с това, тайванската компания разработва нови технологии, предназначени за това оборудване, казва топ-мениджърът.

По думите му, ASUS възнамерява да направи дългосрочни изследвания, за да разбере от какви нови функции се нуждаят бизнес-клиентите. Компанията също така разработва и собствен софтуер за отдалечен контрол на корпоративната мрежа и устройствата, свързани към нея.

Хсю посочва, че дънните платки, които са предназначени за използване от компаниите, имат жизнен цикъл не по-малко от 1-3 години. Няколко такива модели, производителя пусна в началото на октомври 2017 година.

В момента ASUS контролира около 45% от световният пазар на дънните платки, пише DigiTimes.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари