ASUS разработи стандарта DC DIMM за двойно повече RAM в слотовете

9
991

Компанията ASUS разработи свой собствен стандарт за оперативна памет с име Double Capacity DIMM или DC DIMM, който още не е стандартизиран от JEDEC.

От името се вижда, че новият RAM стандарт дава възможност да се удвои капацитета на оперативната памет в слотовете. По този начин става възможно цялостното разкриване потенциала на съвременните контролери на памет, интегрирани в процесорите. Стандартът позволява удвояване на RAM паметта, без да се увеличава броя на слотовете. Първите DDR4 DC DIMM плочки ще бъдат с капацитет 32 GB. Тоест, в компактните компютърни системи с mini-ITX дънни платки и два RAM слота ще може да се поставят 64 GB оперативна памет. А в компютърните системи с четири RAM слота максималният капацитет на оперативната памет може да бъде увеличен до внушителните 128 GB.

Очакванията са ASUS да започне да използва своя нов стандарт в новите дънни платки с чипсета Intel Z390 Express. Новият чипсет ще поддържа работата със сегашното 8-мо поколение процесори Intel Core (Coffee Lake) със сокет Socket LGA1151. Ще се поддържат и следващото поколение чипове. Връзката с процесора се осъществява чрез DMI 3.0 шината.

В най-близко бъдеще се очаква разширение на сферата на използване на DC DIMM стандарта.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари