fbpx
-0.3 C
София

Computex 2015: Synaptics показа клавиатура със сензорен интервал за по-бързо въвеждане на текст

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В сензорните клавиатури на смартфоните и таблетите се намират най-различни допълнителни бутони, с помощта на които въвеждането и редактирането на текст става по-бързо и по-лесно. Но в обикновените персонални компютри и лаптопи няма подобни неща.

 

По време на изложбата Computex 2015 в Тайван, Synaptics представи технологията SmartBar, при която клавишът „интервал“ има сензорна повърхност и е вградено разпознаването на жестове. Както при мобилните устройства, възможно е увеличаване и намаляване на мащаба чрез двата палеца на ръцете, може да се маркира текст чрез плъзгане на единия пръст по сензорната повърхност, да се избират и стартират различни приложения и други.

Потребителят разполага с още пет програмируеми жеста и по този начин функционалността на новата клавиатура нараства.

Компанията Thermaltake, известна със своите геймърски периферни устройства, каза че ще започне производството на клавиатури с използване на технологията SmartBar, но допълни, че не е много уверена, дали потребителите активно ще използват тази функционалност. Въпреки това, много пазарни анализатори считат, клавиатурите с интегрирана SmartBar технология ще имат пазарен успех.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини