Corsair представи оперативна памет с капацитет 0 GB и цена $40

9
1742

За феновете на всички модни тенденции в десктоп компютрите, компанията Corsair предложи плочки оперативна памет без капацитет. На външен вид те изглеждат съвсем като стандартните Corsair Vengeance RGB Pro (цена $170) от популярната RAM фамилия на този производител. Но всъщност това са само тапи.

Новите устройства Vengeance RGB Pro Light Enhancement Kit навярно ще се харесат на потребителите, които се дразнят от празните RAM слотове в своите дънни платки. Обикновено геймърите купуват две плочки оперативна памет и остават празни слотове.

RAM тапите изглеждат съвсем като истински плочки оперативна памет. Те имат радиатори и разноцветна светодиодна подсветка, която се синхронизира с Vengeance RGB Pro. Подсветката е съвсем същата като в истинските Vengeance RGB PRO и е изградена от 10 светодиода. За програмиране на различни разноцветни ефекти може да се използва фирмения софтуер Corsair iCUE.

Цената на комплекта на две от тези шарени устройства е „само“ $40. Явно вече ще трябва много да се внимава, за да не пробутат компютърна система с подобни красиви планки памет без капацитет, които могат да се окажат твърде неприятна изненада.

Този подход изглежда ще стане популярен. Gigabyte например, към двете истински DDR4-3200 плочки с капацитет 8 GB подарява и две подобни тапи със светодиодна подсветка.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
Биткойн = Балон = ПирамидаСимеонstormofblood6@9.bg1@1.com Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
MCMXLVIII
MCMXLVIII

Т’ва е поредната измишльотина на плиткоумния американец. Що за идиот „се дразни от празните слотове на RAM паметта“? Ми напълни ги, бе! За тия пари слагаш още 2 плочки по 2 гигабайта и РС-то фърка. А, забравих – от новото поколение памети няма толкова малки плочки… : )

Радо
Радо

То е като тъпотията да си правиш кутията да свети, дъното и видеокарта да мигат, лед светлини и какви ли не глупости. Сякаш аз като ползвам компютъра ще гледам кутията, а не монитора?!? Ако го водя на изложби да печеля пари от това разбирам да има тунинг, или ако е в някое заведение, ама в къщи? По-добре тези пари да ги вложа в някоя част, от която ще има полза.

1@1.com
1@1.com

А пък дълбокоумния българин размишлява „Що за идиот се дразни от празните слотове на RAM паметта“, докато плиткоумния американец е намерил нова ниша на пазара, за да печели още $$$.

И крайния резултат от това нещо е че българина си остава със мижавата заплата и троленето по сайтове, а пък американеца прави още повече $$$ и догодина ще ходи на слънчака да си вее патлака.

6@9.bg
6@9.bg

Що ли с тия „мъдри“ разсъждения ми напомняш за българина, дето се срещнал със свой бивш съученик и се заговорили:
– Как я караш, с какво се занимаваш? – попитал го съученикът му.
– Започнах дребен бизнес, разработвам нова пазарна ниша – отговорил нашенеца.
– И каква е тя?
– Предлагам сексуални услуги по желание на клиента.
– Какви са тарифите?
– Свирка – 10 лева, отзад – 20.
– А отпред колко струва?
– Това е в сферата на перспективите за бъдещо развитие.
– Че защо така?
– Още съм в началото на бизнеса и нямам служители…

Симеон
Симеон

Жалко ,че са ти дали толкова много “-“ ама истината боли

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Аз се чудя вече как да си намеря вентилатори за кутията, в Aliexpress, които не светят, че в България вече не останаха, а тия идиоти се чудят как да превърнат компютъра си в коледна елха…

Симеон
Симеон

махаш диодите?

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Не е ли по-добра идея да си купя точно каквото ми трябва, вместо да преправям нещо което не ми трябва?

stormofblood
stormofblood

Това си е за мераклии, кой му е мерак ще си купи.