8.1 C
София

Corsair представи оперативна памет с капацитет 0 GB и цена $40

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

За феновете на всички модни тенденции в десктоп компютрите, компанията Corsair предложи плочки оперативна памет без капацитет. На външен вид те изглеждат съвсем като стандартните Corsair Vengeance RGB Pro (цена $170) от популярната RAM фамилия на този производител. Но всъщност това са само тапи.

Новите устройства Vengeance RGB Pro Light Enhancement Kit навярно ще се харесат на потребителите, които се дразнят от празните RAM слотове в своите дънни платки. Обикновено геймърите купуват две плочки оперативна памет и остават празни слотове.

RAM тапите изглеждат съвсем като истински плочки оперативна памет. Те имат радиатори и разноцветна светодиодна подсветка, която се синхронизира с Vengeance RGB Pro. Подсветката е съвсем същата като в истинските Vengeance RGB PRO и е изградена от 10 светодиода. За програмиране на различни разноцветни ефекти може да се използва фирмения софтуер Corsair iCUE.

Цената на комплекта на две от тези шарени устройства е „само“ $40. Явно вече ще трябва много да се внимава, за да не пробутат компютърна система с подобни красиви планки памет без капацитет, които могат да се окажат твърде неприятна изненада.

Този подход изглежда ще стане популярен. Gigabyte например, към двете истински DDR4-3200 плочки с капацитет 8 GB подарява и две подобни тапи със светодиодна подсветка.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини