Dell представи високопроизводителния лаптоп Inspiron 14z

1
31

На провеждащото се в германската столица Берлин изложение за битова електроника IFA 2011 компанията Dell анонсира нов лаптоп от своята серия z – Dell Inspiron 14z. Устройството съчетава висока производителност и богат набор от функционални възможности.

Новият лаптоп е оборудван с процесор Intel Core от второ поколение и HD дисплей. Освен това, в него са монтирани HD уеб камера и звукова система SRS Premium Sound. Благодарение на своята 6-клетъчна батерия лаптопът може да работи повече от 9 часа в автономен режим.

Тънкият и лек лаптоп Dell Inspiron 14z се предлага в две цветови решения – с черен (Diamond Black) или червен (Fire Red) капак и удобна клавиатура с опора за ръцете.

Inspiron 14z работи под управлението на операционната система Microsoft Windows 7 и използва интегрирана графика на Intel. В допълнение, лаптопът е оборудван с картов четец, безжичен модул Wi-Fi и поддържа интерфейсите Bluetooth 3.0 и USB 3.0. Новият продукт идва с оперативна памет с обем до 8 GB, твърд диск с капацитет до 750 гигабайта и оптично устройство DVD-RW.

В допълнение, на лаптопите Dell Inspiron е инсталиран потребителският интерфейс Dell Stage, който с едно кликване на мишката осигурява достъп на собственика си до потребителско съдържание, включително музика, снимки и видео, а софтуерът SyncUP от Nero SyncUP позволява синхронизиране на съдържание и лична информация с други настолни компютри с марката Dell, както и с мобилни устройства с интерфейс Stage чрез домашната Wi-Fi мрежа.

Лаптопът Dell Inspiron 14z ще се появи на европейския пазар през втората половина на септември на ориентировъчната цена от 480 евро.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
spt
spt

Кое е новото при този лаптоп, така и не става ясно! Слаба графична система, липса на blu-rey устройство, среден по големина hard disk…