E Ink демонстрира нов дисплей с електронно мастило, който може да се сгъва и удивително прилича на обикновена книга.

E Ink екраните много добре се виждат на пряка слънчева светлина. И още, при тази технология електрическа енергия се консумира само при обновяване на изображението и по този начин значително се обновява времето за автономна работа на подобните устройства.

Показаният екран на дисплей може да се сгъне подобно на книга и по този начин устройството е идеално за електронни четци от ново поколение.

Демонстрираният дисплей е с размер на диагонала 10,2 инча, а плътността на изображението е 220 точки на инч. Изображението е монохромно, а вместо стъкло се използва специална здрава и гъвкава пластмаса.

Важно е да се отбележи, че E Ink е готова съвсем скоро да започне масовото производство на сгъваеми дисплеи. Това означава, че първите четци на електронни книги със сгъваеми екрани можем да очакваме в края на тази или началото на следващата година.

Компанията E Ink миналата година подобри финансовото си състояние. За финансовата 2015 година загубите бяха в размер на $14,2 милиона, докато през 2016 година компанията генерира $2 милиона операционна печалба.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари