EVGA подобри своята видеокарта GeForce GTX 470 SuperClocked

0
27

Изглежда, много от партньорите на NVIDIA са фокусирали вниманието си върху производството на GeForce GTX 470, като игнорират водещия модел GTX 480. В Мрежата се разпространи информация, че в портфолиото на компанията EVGA се е появил ускорителят GeForce GTX 470 SuperClocked с повишена честота и подобрено системно охлаждане. От информацията присъстваща в Мрежата, става ясно, че от EVGA работят над подобрената версия на 3D-платката, която ще бъде обозначена под индекса „+“ в названието на продукта.

Видеокартата EVGA GeForce GTX 470 SuperClocked+ ще бъде снабдена с усъвършенствано системно охлаждане, което ще бъде по-ефективно от предшественика си. По информация на производителя, моделът със знака „+“ ще бъде със 7 градуса по Целзий „по-студен“ от своя предшественик SuperClocked. Това ще бъде възможно, благодарение на изменения заден панел и новия кожух, който по-ефективно управлява потока на въздуха от GTX 470 SuperClocked.

Ускорителят EVGA GeForce GTX 470 SuperClocked+ ще съдържа в себе си 448 изчислителни ядра CUDA, 1280 MB памет GDDR5 с 320-битова шина за достъп и конектори dual-DVI / mini-HDMI за транслирането на изображението на по-голям екран. Както личи по наименованието на продукта, той ще се предлага със заводски оувърклок, което означава, че честотите на ядрото, паметта и шейдърния блок ще бъдат съответно равни на 625, 3402 и 1250 MHz. Напомняме, че еталонния модел GeForce GTX 470 е с честоти: 604 (GPU), 3348 (VRAM) и 1215 (шейдърния блок) MHz.

Видеокартата EVGA GeForce GTX 470 SuperClocked+ ще поддържа технологиите DirectX 11, PhysX, CUDA и 3D Vision Surround, а стойността й ще бъде $379,99, както и моделът SuperClocked. Все още няма обявена информация за това, кога описаният продукт ще бъде пуснат в продажба.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари