Fire TV няма задължително да съхранява гласовите ни записи

0
26

Както вече вероятно сте разбрали, към ТВ приемника си Fire TV Amazon предлагат и дистанционно позволяващо гласово управление. Все още нямаме информация дали тази услуга действа на практика толкова добре, колкото звучи на теория, но така или иначе всеки бъдещ  собственик на FireTV може да се погрижи предварително да получи най-добрите възможни резултати.

Това може да стане на страница в сайта посветен на Fire TV, в която има опция „гласово управление“. Целта на тази опция е да „съхрани гласовите записи асоциирани с вашия акаунт, така че Fire TV да свикне с вашия глас и да подобри точността на резултатите, които ще ви изведе“. Напомняме, че потребителите на приемника ще могат да задават гласовите си команди на вградения в дистанционното управление микрофон.

Разбира се, всички компании, които предлагат гласови услуги, в това число Google, Apple и Microsoft, пазят гласовите ни записи така че хардуерът или софтуерът им да се научи да разпознава гласа ни максимално добре. За разлика от споменатите компании, обаче, Amazon ще ни позволяват ако поискаме да трием тези записи. До специално създадения за целта бутон, все пак, стои предупредителен надпис, че при изтриване гласовото управление повече да бъде повлияно по отрицателен начин.

И все пак, на същата страница, която споменахме по-горе, Amazon ясно са написали, че събирането на гласовите ни записи ще им помогне да „подобрят услугите си“. Остава само да се надяваме, че това ще стане по възможно най-коректен от тяхна страна начин.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за