Gigabyte показа безшумния Silent-Pipe 3

1
2

Охлаждането на графични карти е една от главните теми на тазгодишното изложение CeBIT. Всички големи производители показват своето виждане по въпроса, така и Gigabyte представи своя пасивен охладител – Silent-Pipe 3.

Silent-Pipe 3 се състои от едно голямо охладително тяло с груби ребра и едно по-малко с финни ребра, които са свързани помежду си чрез медни конвейри. Принципът е едното тяло да излиза през процеп за PCI карта извън компютъра, като е разположен директно във въздушния поток. Предишните модели на Silent-Pipe бяха предвидени за ATi Radeon X1650XT и nVidia GeForce 7600 GT, новата трета генерация не беше показана на графична карта, но вероятно Gigabyte е насочила мерника си към новите модели с G80 и R600 ядра.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Gigabyte показа безшумния Silent-Pipe 3"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Fixt00l
Fixt00l

Евала, аз имам Silent Pipe на моята X1600Pro,изработката е съвършена,самото охлаждане дори не е топло на пипане,има и място за OC…Поне може да сме сигурни с подобно охлаждане, че няма да наподобява дъскорезница, и че няма да се задръсти, няма да има нужда от смяна :blink: Според мен би трябвало всички да бъдат така,където е технически възможно.