Aorus M5

Съвсем скоро ще започнат продажбите на ново устройство на Aorus, дъщерната компания на тайванския технологичен гигант Gigabyte. Това е компютърната мишка с кодово име M5. Използва се оптичния сензор Pixart PMW3389 с резолюция 16 000 dpi без интерполация. Новата мишка е от горния ценови сегмент на геймърските манипулатори.

Gigabyte Aorus M5 е жична ергономична мишка за дясната ръка с гумени допълнения от двете страни. Системата за разпределяне на теглото се базира на пет малки тежести, които дават възможност за гъвкаво настройване на центъра на тежестта и теглото на мишката в границите от 118 до 130,5 грама. Използват се японските превключватели Omron с ресурс от 50 милиона клика.

Специалния сензор Pixart PMW3389 е с резолюция 16 000 точки на инч и може да проследява движения със скорост до 400 IPS (10,15 метра в секунда) при максимално ускорение 50 G. Възможно е тънкото регулиране на резолюцията с точност 50 dpi. Честотата на опресняване е 1000 Hz.

Настройката на различните параметри и записа на макросите става с помощта на приложението Aorus Engine. Поставена е RGB подсветката RGB Fusion, разпределена в две отделни зони. В анонса цената на устройството не е обявена.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за