1.9 C
София

Google Glass причинявал главоболие

Най-четени

Google Glass вероятно е едно от най-критикуваните потребителски устройства, които дори не са пуснати на пазара. След като няколко заведения забраниха на клиентите си да влизат със смарт очилата на Google, дори един от най-ентусиазираните от новата технология хора започна да си променя мнението за иначе безспорно иновативната джаджа.

Става въпрос за Крис Барет – специалистът по PR, който преди време се хвалеше, че е първият човек успял да влезе с Google Glass в казино. Изглежда, обаче, мнението му е започнало да се променя, след като очилата му създали здравословен проблем. По-конкретно, Барет смята, че продължителната употреба на Glass му създава главоболие. Буквално.

Той твърди, че преди да се включи в програмата Google Glass Explorer никога не е имал продължително и силно главоболие. След първата седмица от носенето на Glass, обаче, главата толкова го заболяла, че той трябвало просто да се прибере у дома и да се наспи. Първоначално не вярвал, че очилата му причиняват болката, но след още няколко седмици разбрал, че постоянното главоболие не може да има друг източник.

Google, разбира се, отричат, че Glass може да създава каквито и да било здравословни проблеми. От компанията са помолили Барет и всички останали (да, има още оплакващи се от същия проблем) да се свържат с тях, за да се установи да не би да има някакъв проблем в самата конструкция на очилата. Google подчертават, че в създаването на Glass участват специалисти по оптика и очилата не би трябвало да създават повече проблеми от „всеки друг вид нови очила“.

Дори и проблемът при тези хора действително да е някакъв непредвиден дефект, Google едва ли ще успеят да намерят извинение на втората критика на Барет. Той твърди, че след две или три седмици е изчерпал възможностите на Glass и след това просто не е знаел за какво да го използва. И това нямало нищо общо с главоболието.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини