GTC 2017: SK Hynix показа първите GDDR6 чипове графична памет

0
61

По време на конференцията GTC 2017 в Сан Хосе SK Hynix показа първите чипове GDDR6 видео памет, анонсът на които се състоя преди около един месец. Новите чипове ще се използват във видеокартите от следващо поколение и ще осигурят двойно по-голяма пропускателна способност в сравнение с GDDR5 паметите.

Показаните на GTC памети са с обем 8 Gb (1 GB), а тяхното серийно производство е планирано да започне в началото на следващата година. Малко по-късно ще започне масовото производство на GDDR6 чипове с информационен обем 16 Gb.

Производителят подчерта, че главните преимущества на GDDR6 спрямо GDDR5(X) са увеличената до 16 Gb/s максимална пропускателна способност и намалената консумация на електрическа енергия.

Така например, при използване на 384-битова шина на паметта и GDDR6 чипове, максималната пропускателна способност на паметта ще бъде около 768 GB/s, докато GDDR5X паметите използвани във видеокартата Titan Xp не могат да осигурят повече от 548 GB/s.

Новите GDDR6 графични памети ще се използват предимно в решенията на Nvidia. AMD предпочита да използва в своите high-end решения многослойна HBM памет. По принцип, 384-битовата шина показва, че новите памети са за Nvidia, понеже AMD не използва подобни шини.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари