3.2 C
София

hereO позволява на родителите да следят децата си с GPS

Най-четени

С напредването на новите технологии, родителите получиха много и разнообразни начини да предпазят децата си от неблагоприятно влияние. Един такъв пример за десетките видове софтуер, които не позволят на децата да влизат в определени сайтове. Други продукти, които напоследък добиха доста голяма популярност са и GPS тракерите, като днес ще ви разкажем точно за един такъв.

hereO e часовник с вграден GPS приемник, който си комуникира с приложение за таблет или смартфон, в което родителите могат да видят върху карта къде точно се намира носещото го дете. Разбира се, часовниците могат да се носят от всички членове на семейството – така никой няма да може да се измъкне незабелязано и да върши нередни неща зад гърба на останалите. (Дали, като се замислим, hereO ще си намери купувач?)

Устройството все още набира средства за финансирането си в краудфъндиг сайт, така че за момента не може да бъде поръчано. Иначе, когато все пак бъде пуснато на пазара, се очаква цената му да е около $149 плюс тримесечен договор. Договорът е нужен, тъй като самата джаджа използва SIM карта, която, според компанията, работи в 120 страни по света без допълнителни такси за роуминг.

hereO има и други полезни функции, например позволява на родителите да очертават виртуални граници през приложението. Така всеки път щом детето им напусне границите, софтуерът ще ги уведоми за това. Часовникът, също така, ще прати автоматична аларма в случай, че бъде разклатен хоризонтално пет пъти.


 

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини