Huawei представи първите смарт очила с говорители, безжично зареждане и IP67 защита

0
539

По време на вчерашната голяма презентация на флагманските смартфони Huawei P30 в Париж, китайската компания обяви, че започва съвместна работа с корейския моден бранд Gentle Monster, с помощта на който са създадени първите смарт очила с име Huawei X Gentle Monster EyeWear.

Gentle Monster е много популярен в Азия бранд, предлагащ и слънчеви и оптични очила. Huawei счита за основен конкурент на своето нов устройство очилата Snapchat Spectacles. Но за разлика от тях, смарт очилата на китайската компания нямат камера и визуално не се различават от обикновените слънчеви очила.

Цялата електроника е поставена в рамките: чипсетът, стерео говорителите, акумулаторната батерия и микрофона. Микрофонът е двоен с функция за погасяване на шума. Управлението на интелигентните очила става чрез докосване. Потребителят има възможност да отговаря на позвъняванията, да активира персоналния помощник и да използва очилата като Bluetooth. Устройството се продава с кожен кейс, който изпълнява ролята на безжично зареждане. В него е поставена акумулаторна батерия с капацитет 2200 mAh, има USB Type-C порт. Очилата са защитени от вредното влияние на външната среда според спецификациите на IP67 стандарта.

Huawei не обяви датата на продажбите на смарт очилата, както и тяхната цена. Засега е известно само, че трябва да се появят на пазара през месец юли тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за