Humm: ново устройство за стимулиране на мозъчната активност

4
598

Устройството, произвеждано от младата калифорнийска компания Humm, което също се нарича Humm, може да ви направи по-умни за определен период от време. Humm стимулира участъците на мозъка, отговарящи за паметта и обучението.

Humm използва модерния през последните няколко години сред биохакерите подход – електрически ток за стимулиране на предната кора на главния мозък. За да се почуства действието на устройството е необходимо то да се постави на главата 15 минути преди началото на напрегната умствена работа. Положителният ефект е с продължителност от около един час и се изразява не само в повишената концентрация на вниманието, но и в повишената устойчивост към стреса.

Използва се нова технология за неинвазивно стимулиране на мозъка. Клиничните изследвания в тази област се провеждат от 20 години и са доказали, че технологията е полезна и безопасна.

Използваме изключително слаб ток – около 2 милиампера при напрежение под 20 V. Това е една стотна от природните токове, протичащи в мозъка“ – каза ръководителят на проекта Йен Макинтайър.

Humm е тествано с в Австралийския университет. Фиксирано е значително (10-20%) подобрение на паметта. От началото на 2019 година устройството ще стане достъпно за независими тестове от трети страни.

Продажбите на Humm са планирани за края на 2019 година. Цената на устройството е $500.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Kofti PetrovСтанКольоГеорги Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

2×10 минути медитация на ден пак подобрява супер много фокуса и паметта и струва 0$

Кольо
Кольо

Не знам какво му е новото и модерното на пускането на тоци „през мозъка“? Същата мода я имаше и миналият век из капиталистическите държави. Изгледах отново някои епизоди на (Storage wars) Там в един от епизодите, изкупвачи взеха от акционерите склад, в който намериха „античен“ уред с подобно действие. Каква е истината обаче…Тия уреди не провеждат въобще електричество през мозъка, тока минава през външните на черепа мускули. Най-често, главоболието е причинно от умора на мускулите контролиращи движенията на очите. Като се стимулират и обезболят тези мускулни групи, човек се успокоява и може да работи по-ефективно, няма какво да му отвлича… Виж още »

Стан
Стан

IT аналог на кокаина 🙂

Kofti Petrov
Kofti Petrov

Гениално!!! Тези, които си го купят, наистина имат нужда от него 🙂