HWBot добави в своята база тройката процесори AMD Ryzen Threadripper серия 2000

0
293
Овърклокърската платформа HWBot започна да се подготвя за предстоящото пускане на процесорите AMD Ryzen Threadripper от второ поколение. Те са базирани на 12-нм архитектура Zen+. Днес ресурсът добави в базата си три от подготвяните за пускане CPU, паралелно обнародвайки някои от техните технически характеристики.

За флагмана от новото семейство Ryzen Threadripper 2990X към днешна дата вече се знае доста. Този чип разполага с 32 физически ядра и е с поддръжка на многопоточност, 64 MB кеш-памет от трето ниво и работи на честотата от 3,4 до 4 Ghz в динамичен овърклок. Номиналното TDP на чипа е 250 Вата.

В същото време, характеристиките на другите решения все още се пазят в тайна. По информация на HWBot, моделът Ryzen Threadripper 2970X ще получи 24 физически ядра с поддръжка на SMT (Simultaneous Multi-Threading), работна номинална честота от 3,5 Ghz и TDP – 180 W, като при чиповете Ryzen Threadripper от първо поколение.

Последният представител на новата серия CPU в лицето на Ryzen Threadripper 2950X ще получи 16 ядра и архитектурата Zen+ с относително по-ниска номинална честота от 3,1 Ghz. Припомняме, че в 16-ядрения Ryzen Threadripper 1950X този показател е 3,4 Ghz. В забележителна черта на устройството, ако се вярва на данните от HWBot, ще се превърне доста ниското (на фона на останалите решения) ниво на TDP до 125 Вата.

Представянето на второто поколение процесори AMD Ryzen Threadripper, според наличната информация, ще се проведе в средата на следващия месец.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари