iPhone

Така считат аналитиците на компанията UBS, които запитаха 5000 души, дали са готови да платят 1000 американски долара за новия iPhone. Информацията е на уеб-изданието Business Insider.

Изследването показа, че 26% от притежателите на iPhone са платили над $900 за новия смартфон на Apple през месец юни 2018 година. За аналогичния период на миналата година този процент е едва 5%. Анкетата е протекла от месец април до месец юни тази година.

Да отбележим, че iPhone X излезе през месец ноември 2017 година. За периода от месец април до месец юни 2017 година, най-скъпият смартфон на Apple бе iPhone 7 Plus с 256 GB флаш диск. Неговата цена бе $969.

Считаме, че стратегията на ценообразуването на Apple работи много по-добре, отколкото считат някои инвеститори. Очевидно е лекото понижаване на продажбите на айфони. Но е очевидно, че Apple успя да прехвърли повечето си клиенти от ценовия диапазон $700-$900 към диапазона над $1000“ – отбелязаха аналитиците на UBS.

Според появилата се наскоро неофициална информация, тази година Apple ще представи три нови айфона. Двата модела ще имат цена над $1000, а третият ще струва 600-700 американски долара.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари