iMac Pro е първият компютър на компанията с процесор от второто поколение на фамилията Т“ – каза Кабел Сасър (Cabel Sasser), основател на студиото Panic Inc., занимаващ се с разработването на приложения за iOS и macOS.

Новият чип е значително подобрена версия на предишния процесор Т1 и включва редица нови параметри и възможности. Сасър каза:

„Новият чип, който Apple ще използва в iMac Pro изпълнява няколко важни функции наведнъж. Той обединява в себе си всички параметри за контрола на управлението на системата (SMC), отговаря за работата на флаш дисковете, обработва изображенията на камерата FaceTime и разполага с хардуерна поддръжка на криптирането на данните“

Последната функционалност означава, че новият процесор има обособен сегмент за съхранение на криптиращите ключове, които никога не напускат пределите на устройството. Това е съвсем логично, понеже цената на iMac Pro е твърде солидна дори и за базовата конфигурация и се предполага, че с този компютър ще работят хора, загрижени за своята информационна безопасност.

Използването на процесора Т2 изключва несанкционирания достъп до компютъра чрез използване на външни инструменти и компоненти, като например външен хард или флаш диск. Освен това, новата версия на macOS за iMac Pro поддържа режима „Защитен старт“, при който се зареждат единствено новия и безопасен софтуер.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари