Infineon обяви, че е готова да започне серийното производство на нови MEMS микрофони с подобрено съотношение сигнал/шум (SNR) и повишена чувствителност.

Новите микрофони на Infineon са със 6 децибела подобрено съотношение сигнал/шум, което сега достига 70 децибела. Производителят подчертава, че по този начин разстоянието за точното разпознаване на човешки глас нараства двойно и че е възможно без изкривявания да се записва двойно по-слаб звук.

Честотните характеристики на новите микрофони са много добри. Коефициентът на хармонични изкривявания на ниво 135 децибела не превишава 10% (Total Harmonic Distortion, THD) и остава под 1% при ниво 130 децибела. Infineon счита, че никой друг не предлага толкова добри MEMS микрофони. Смартфон с подобен микрофон би записал на практика без изкривявания, както рок концерт, така и шума на реката и морските вълни.

Високата чувствителност е достигната чрез особеното устройство на микрофона. Използват се два неподвижни електрода, между които е поставена мембрана. По този начин се генерират два полярни сигнала, даващи възможност за филтриране на шумовете и намаляване на изкривяванията.

Габаритните размери на новите микрофони са едва 4 х 3 х 1,2 милиметра, а разликата в чувствителността при различните екземпляри не превишава 1 децибел.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за