Intel заяви, че новото процесорно ядро Sunnycove ще е със 75% по-бързо

7
746

Intel възнамерява по революционен начин да излезе от застоя в пазара на х86 процесорите и да се върне лидерските позиции, които изгуби със забавянето на 10 нанометровия технологичен процес. Компанията анонсира новото процесорно ядро Sunnycove, което е със 75% по-висока производителност от сегашните решения. Това не е малко, понеже производителността на процесорите на Intel нарастваше с 5-10% при всяко ново поколение.

Intel съобщи тази информация по време на мероприятието „Денят на микроархитектурите, 2018“. Компанията представи и ранните прототипи на своите бъдещи архитектури. Един от тях е чип с кодово име Sunnycove, за който не бяха дадени много подробности, но се счита, че това е принципно нов проект.

Процесорният гигант обяви, че в 7-zip компресията, производителността е нараснала със 75%, но не уточни в сравнение с какво. Новото процесорно ядро разполага с хардуерна поддръжка на инструкции за криптиране на данни, включително SHA-NI инструкциите за безопасно хеширане и векторните AES. Intel подчерта, че по-голямата част от кристала се използва именно за хардуерното ускорение на криптирането на информация.

Според тази информация, новите процесори ще се произвеждат чрез 10 нанометров технологичен процес.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари