Intel може да ускори анонса на процесорите Rocket Lake-S и вместо през март да ги представи през януари

0
326

Техническото изоставане на Intel вече е очевидно за всички участници от пазара: от партньорите до редовете потребители. Компанията стана тромава и изгуби редица битки с AMD.

По всичко личи, че в корпоративната машина на Intel са настъпили някакви промени, понеже в интернет пространството се появиха слухове за възможно прехвърляне анонса на процесорите Rocket Lake-S от месец март на месец януари 2021 година. Очакванията са, новите потребителски процесори на Intel официално да бъдат представени по време на голямото изложение CES 2021.

По този начин процесорният гигант явно ще се опита да форсира събитията и да предложи нещо, което да е поне малко конкурентно с чиповете Ryzen от серия 5000. Всички се питат какво може да предложи Intel срещу старшите процесори Ryzen 5800X и Ryzen 5950X..

Ускоряването на анонса и по-ранното започване на продажбите на процесорите Rocket Lake-S изглежда съвсем логично на фона на големия дефицит на чипове и видеокарти. На практика Intel получи шанс да догони конкуренцията: липсата на собствено оборудване и сравнително малките серии от процесори на практика не дават възможност на редица потребители да се прехвърлят към новите процесори на AMD. Ето защо много хора продължават да използват чиповете на Intel.

По този начин в процесорния пазар се създава вакуум, който така или иначе ще бъде запълнен. Ако Intel успее по-рано да започне продажбите на своите нови чипове, които да бъдат поне малко съпоставими по производителност с новите процесори на AMD, то корпорацията може да съхрани своите пазарни позиции.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари