Intel показа своите нови смарт очила Vault пред популярния портал The Verge и сега можем да разберем, какво всъщност е това устройство.

Технологичните очила по нищо не се различават от обикновените корекционни очила. Няма нито един масивен компонент и всичко се побира в рамките на очилата. Теглото на устройството е едва 50 грама и не предизвикват неудобства.

Потребителят вижда информацията като извеждано на екран съдържание. Информацията се проектира директно върху ретината на окото с помощта на маломощен лазер. На практика Vault показва изображенията в периферното зрение на човека. Устройството е удобно за извеждане на обикновените съобщения и уведомявания от смартфона. Информацията се обменя чрез Bluetooth безжична връзка с помощта на специално приложение, което работи във фонов режим.

Използва се маломощен напълно безвреден VCSEL лазер, който извежда монохромни червено-черни изображения с резолюция 400х150 точки върху отразяващата повърхност на оптичната леща. Тъй като изображението се изобразява директно върху ретината, то е винаги на фокус.

Използва се свръх икономичен процесор на Intel и няколко сензора, включително акселерометър и цифров компас. Батерията е достатъчна за 18 часа работа.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
АхОх
АхОх

„проектира директно върху ретината на окото с помощта на маломощен лазер.“ – от това ме побиват тръпки … ако има страничен вреден ефект ще се разбере чак след години. Да не говорим, че ако производителя не спазва медицинско ниво на стандарта едни лошо изработени очила може да ти увредят окото за нула време „напълно безвреден VCSEL лазер“ – фокусирана светлина върху ретината Е опасна… няма такова животно като безвредна светлина върху ретината, иначе защо са ни тъмни очила на плажа. Пак си остава споменатото по-горе, че е в т.н. безопасен режим САМО ако е супер стриктно изработен… което в масово… Виж още »

boboboob
boboboob

Така разсъждва човека с акъл, но за съжаление има милиони ботове, които чакат новата джаджа с нетърпание, за да са супир хайтек готинйи олигофрени 🙂

Intel
Intel

След тези шитни на Intel не ми се мисли какви гафове може да има този боклук 🙂