Intel показа своите нови смарт очила Vault пред популярния портал The Verge и сега можем да разберем, какво всъщност е това устройство.

Технологичните очила по нищо не се различават от обикновените корекционни очила. Няма нито един масивен компонент и всичко се побира в рамките на очилата. Теглото на устройството е едва 50 грама и не предизвикват неудобства.

Потребителят вижда информацията като извеждано на екран съдържание. Информацията се проектира директно върху ретината на окото с помощта на маломощен лазер. На практика Vault показва изображенията в периферното зрение на човека. Устройството е удобно за извеждане на обикновените съобщения и уведомявания от смартфона. Информацията се обменя чрез Bluetooth безжична връзка с помощта на специално приложение, което работи във фонов режим.

Използва се маломощен напълно безвреден VCSEL лазер, който извежда монохромни червено-черни изображения с резолюция 400х150 точки върху отразяващата повърхност на оптичната леща. Тъй като изображението се изобразява директно върху ретината, то е винаги на фокус.

Използва се свръх икономичен процесор на Intel и няколко сензора, включително акселерометър и цифров компас. Батерията е достатъчна за 18 часа работа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари