Intel представи допълнителна информация за своята видеокарта

2
1489

В Глобалната мрежа отдавна се разпространяват слухове за това, че Intel ще разработва своя собствена видеокарта, която ще може да се конкурира с графичните карти на NVIDIA и AMD. По време на голямото изложение CES 2020 процесорният гигант представи прототипа на тази видеокарта, с което разсея съмненията на аудиторията. Но това не е геймърско решение – прототипът Intel Xe DG1 Software Development Vehicle е създаден за разработчиците на системен софтуер. Благодарение на този прототип те ще могат да създават и оптимизират своите софтуерни проекти за графичната архитектура Intel Xe.

Представителите на Intel подчертаха, че тази видеокарта е именно прототип и не е инженерен екземпляр за демонстрации. Следват редица подобрения, след което тя ще бъде дадена на програмистите. Предполага се, че представената видеокарта е от начален клас, понеже фамилията графични карти на Intel е разделена на три различни серии в зависимост от производителността – Xe-LP, Xe-HP и Xe-HPC.

Причината за тези мнения е и твърде компактния корпус на Intel Xe DG1 Software Development Vehicle, в който има само един вентилатор. Такъв форм фактор имат само видеокартите от съвсем начално ниво. Освен това, в официалните изображения на Intel не се виждат конектори за подаване на допълнително напрежение. Тоест, тя работи само от захранването, което получава от PCI-E слота. Новите изображения показват че Intel Xe DG1 Software Development Vehicle има три DisplayPort и един HDMI видеоизхода.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
A DANO
A DANO

ДАНО ДА СМАЧКА 2080TI

dsaa
dsaa

Taя пластмаса отгоре не може да изглежда по-евтина и китайска. А тоя отдолу, как мисли, че ще смачка 2080ти, като тя дори не взима ток директно от захранването, това което прави 1650 на нвидиа.