Intel прекратява производството на чипсетите от серия 300

0
204

Intel обяви, че прекратява производството на своите чипсети с индекси 3xx. По този начин процесорният гигант изцяло се отказва от поддръжката на своите процесори от осмо и девето поколение. В уеб пространството вече се появиха окончателните дати за прекратяване доставките на остарелите чипове.

Официалното изявление по този повод Intel направи на четвърти януари тази година, като подчерта, че определени серии от тези чипсети ще престанат да се предлагат в магазините от 28 януари 2022-ра година. По този начин, след приключването на складовите запаси на чипсетите Z370, Z390, H370, B360, H310, H310D и B365 ще бъде прекратено и производството на дънните платки, които са базирани на тази системна логика. Освен това компанията прекратява и доставките на мобилната платформа QMS380. Да допълним, че преди един месец Intel прекрати и производството на процесорите Core от 9-то поколение със сокет LGA1151v2.

Представители на Intel отбелязаха, че последната поръчка за платформата от фамилията 300 производителите можеха да направят до средата на месец юли милата година. Сега се очаква процесорният гигант да представи чипсетите от ново поколение от серия 500. Новите дънни платки с тази нова системна логика ще поддържат процесорите от фамилиите Comet Lake-S и Rocket Lake-S, като едновременно с това ще предлагат всички преимущества на PCIe 4 интерфейса.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари