Apple защити два патента, които описват добавянето на двупосочно безжично зареждане към устройствата на компанията. Патентите, забелязани за първи път от Patently Apple, включват скици, които показват MacBook, зареждащ различни устройства, включително iPhone, iPad и Apple Watch, както и чертежи на iPad и iPhone, които правят същото.

Ако това ви звучи познато, то това е така, защото много други производители на телефони и смарт устройства, представих подобна технология, която дава възможност за обратно безжично зареждане. Въпреки че проектът на Apple е малко по-различен. Според патентните изображения капакът на MacBook, подложката за дланта или тракпадът могат да се използват за зареждане на съвместимо с безжичното зареждане устройство, което работи с iOS.

Проблемът, който патентите твърдят, че решават, е този, при който може да се окажете без достатъчно контакти, налични зарядни или изобщо без електричество, за да заредите всичките си мобилни устройства. Патентите заявяват, че „въпреки че има стандартизирани съединители и кабели, всяко устройство може да изисква отделно или специално захранване за зареждане. В някои случаи наличието на отделни захранвания за всяко устройство може да бъде обременяващо за използване, съхранение и/или транспорт. Разбира се, наличието на отделни захранващи блокове за вашите устройства, също е по-трудно, когато те не са включени в комплекта на самите устройства, както се случва с най-новите модели от гамата iPhone.

Има и други ситуации, при които този вид технологии, могат да бъдат полезни. Например, ако сте далеч от зарядно устройство и вашите Apple Watch или AirPods са с изтощена батерия, би било полезно да можете да ги заредите от телефона си. По същия начин би било полезно да можете да зареждате телефона си от лаптопа и ако Apple наистина реши да въведе тази технология, то със сигурност ползите от нея биха били високо оценени от много потребители.

В момента устройствата MacBook и iPad са направени с корпуси от алуминий, който не е съвместим с безжичното зареждане. Ако Apple иска да включи тази технология за двупосочно безжично зареждане в своите устройства, ще трябва да проектира начин, чрез който да заобиколи това ограничение. Възможно е компанията да реши да добави пластмасови вложки в определените за зареждане места по корпуса на лаптопите MacBook, тъй като едва ли възнамерява да се върне към времената на пластмасовите лаптопи, или пък да представи съвсем различно, иновативно решение.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари