Докато всички очакваме анонсирането на предстоящия висок клас процесор Intel Core i9-9900KS, някои производители на дънни платки вече пускат актуализации на фърмуера за продуктите си, за да осигурят съвместимост с него. Освен това, междувременно изтекоха нови документи относно техническите спецификации на процесора, които предполагат, че по-мощната версия Intel Core i9-9900K, може потенциално да удари до 127W TDP.

Зоркият Reddit потребител Urotho забеляза, че компанията Asus е актуализирала списъка за поддържани процесори на своята геймърска дънна платка ROG Maximus XI Code, като вече в него е изброен Core i9-9900KS с номинална максимална мощност 127W.

Разбира се, тази информация не е потвърдена от Intel. Освен това, малко след като се е разгласило в интернет, Asus са премахнали Core i9-9900KS от списъка с поддържани процесори на геймърската дънна платка, и най-вероятно това ще продължи до октомври, когато се очаква Core i9-9900KS да бъде официално анонсиран на пазара. Въпреки това, от известния технологичен портал Tom’s Hardware също посочиха, че руски дистрибутор на дребно – DNS Shop потвърждава тази информация в страницата за предварителни поръчки на процесора в своя онлайн магазин.

Какво означава по-високият TDP за потребителите?

Вече знаем, че предстоящият процесор ще се похвали с 4.0 GHz базова честота и 5.0 GHz максимална честота, която ще бъде на всички ядра, а не само на едно, както е максималната честота на процесорите Ryzen 3000 на AMD. Освен разликата в честотата, изглежда Core i9-9900KS няма да има други съществени разлики спрямо Core i9-9900K, тъй като броят на нишките и ядрата, изглежда ще бъде същият.

Ако обаче слуховете са верни, Core i9-9900KS ще бъде процесора с най-висок TDP за настолния сегмент в историята на Intel. TDP на Core i9-9900K е по-нисък с цели 33.68% („само“ 95W), като се надяваме това съществено увеличение, да е цената на значително повишена производителност.

За потребителите, по-високият TDP съответно значи генериране на повече топлина и по-голяма консумация на енергия, както и необходимост от по-високо ниво охлаждане и захранване, а в някои случаи и дънна платка, тъй като не всички съществуващи дънни платки за сокета LGA 1151, ще бъдат съвместими с Core i9-9900KS.

Разбира се, ще трябва да изчакаме до излизането му на пазара през октомври, за да потвърдим всичко това. Към момента нямаме информация какви ще бъдат ценовите политики.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Че то нормалния 9900К е 95W TDP ама само в главата на интел, предвид, че вдига 250w к;нсумация сам на 5GHz, то този ще вдига сигурно 350W на 5GHz.. фурна с нагревател, грилл и камина, печка раховец с функция решето…