Както вече стана ясно, процесорната база на Intel онзи ден бе допълнена с модела Core i3-8121U, принадлежащ към линията Cannon Lake-U. Това обаче не е единственият 10-нм чип, който скоро ще излезе на пазара. В базата данни на тестовия пакет 3DMark също е бил забелязан процесора Core m3-8114Y от семейството  Cannon Lake-Y.

Характерна особеност на Intel Core m3-8114Y е много ниското му ниво на TDP, който общо е 4,5 Вата. Чипът работи с две x86-64 ядра и с поддръжка на многопоточност, а номиналната му честота е 1,5 Ghz. Това е съвсем обичайно за енергийно ефективните процесори от Y-серията. Честотата при режима Turbo Boost все още е неизвестна, но по предварителни данни, тя ще бъде около 3 – 4 Ghz. Основната област на приложение на този CPU трябва да са хибридните таблети и свръхтънките ноутбуци.

Важно е да се отбележи, че за разлика от предоставения по-рано Intel Core i3-8121U, процесорът Core m3-8114Y може да се похвали с интегрирана в основата UHD Graphics. Дебютът на първите устройства, базирани на по-горе описаните CPU трябва да се състои на изложението Computex 2018, което ще се проведе от 5 до 9 юни в Тайпе.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари