Kubuntu Focus: Linux лаптоп с цена $1800

11
1132

Към днешен ден повечето флагмански лаптопи се продават с предварително инсталирана ОС Windows, а в някои случаи без операционна система. В началото на тази седмица започнаха продажбите на лаптопа Kubuntu Focus, който разрушава този стереотип – мощният лаптоп е предназначен за потребителите, предпочитащи Linux.

Новият портативен компютър се предлага единствено с ОС Kubuntu Linux – Ubuntu дистрибуция с десктоп средата KDE.

Лаптопът е оборудван с 16,1-инчов IPS дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела с кадрова честота 144 Hz. Устройството се базира на процесора Intel Core i7-9750H с 6 ядра/12 нишки и тактова честота от 2,6 до 4,5 GHz. Базовата конфигурация включва 16 GB оперативна памет и NVMe флаш диск с капацитет 250 GB. Графиката се осигурява от видеокартата NVIDIA GeForce RTX 2060.

Максималната конфигурация предлага 64 GB оперативна памет, 8 TB дисково пространство (2 х 2 TB Samsung Evo Plus NVMe SSD + 4 TB Samsung Evo 860 SSD) и видеокарта модел NVIDIA GeForce RTX 2080.

Времето на автономна работа е минимум 3,5 часа. Списъкът с интерфейсите включва два USB 3.1 Type-C порта, два SB 3.0 Type-A порта, HDMI 2.0 и Mini DisplayPort видеоизходи, Ethernet, стандартно 3,5 мм гнездо (2 броя) и слот за SD карти памет. Налични са Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 5.0 модули за безжична връзка. Клавиатурата има RGB подсветка и стъклен тъчпад.

Лаптопът Kubuntu Focus се предлага в сайта на производителя при цена за началната конфигурация $1795.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Fake News
Fake News

Linux и RTX 2080 – тези търсят явно някаква специална ниша от хора

Скитника евреин
Скитника евреин

Особено , като се вземе под внимание, че ако някой го купи , първата му работа ще е …. да инсталира уиндоус !

Valkost
Valkost

Дойде време Пингвина да затвори Прозорците и да намали течението (на данни) !

stormofblood
stormofblood

Нещо са се объркали тия хора, та това си е геймърска машина, даже и бутоните на първата снимка са отбелязани – w.s,d,a 🙂

rrmrm
rrmrm

Под линукс може да се подкара всяка игра без проблеми, дори и тя да е за windows. Има много хора, които предпочитат по-стабилна, сигурна и безплатна ОС, над която имаш пълен контрол.

Хаха
Хаха

“всяка игра без проблем”…

Вярваш ли си?

rrmrm
rrmrm

Да. В повечето случаи проблемите са в задклавиатурното устройство.

Fake News
Fake News

„Всяка“ игра от преди 20 години може 🙂

rrmrm
rrmrm

Прочети за wine и dxvk и ще разбереш за какво става въпрос, не да ръсиш неграмотни глупости само! Може да провериш и в замунда списъка с игри за линукс, няма нова игра, която да не е подкарана.

Коментар
Коментар

уж сигурна машина с Линукс, пък сложили пробит минтелски процесор ?!??

шефче
шефче

Щото на друго няма подкарване тромавото пингвин. На линукс накичиш ли толкова неща като в Бозата и той се опингвинва , увисва и става боза първокласна.