Kyocera създаде сензор за измерване на скоростта на притока на кръв за носимата електроника

0
53

Инженерите на японския производител на електроника Kyocera са разработили миниатюрен оптичен сензор за измерване скоростта на притока на кръв и проучват  възможностите за неговото практическо използване в носимите устройства. Серийното производство на сензора е насрочено за 2018 г., съобщава отрасловото издание Optics.org.

Създаденият на базата на лазерен светодиод и фотодиод сензор е поставен в монолитен керамичен корпус, чиито размери са само 1 мм височина, 1,6 мм ширина и 3,2 мм. дължина.

Сензорът ще определя нивото на стреса, предотвратява дехидратацията, топлинния удар и различни заболявания, тъй като всички тези състояния влияят върху показателите за притока на кръв в човека.

От Kyocera твърдят, че от април 2017 г. компанията ще започне да доставя мостри от сензори, а пълната комерсиализация е планирана за същата година.

С помощта на своята технология, японският рзработчик се надява да укрепи позицията си на бързо-разрастващия се пазар на носимата електроника. Според прогнозите на анализаторската компания Tractica, доставките на такива устройства през 2016 година ще възлизат на 2,5 милиона единици, а към 2021-ва, показателят ще се увеличи до почти 100 милиона броя.

Според проучване на Ipsos, към днешна дата, лидер по внедряване на устройства за проследяване на здравните показатели от носимата електроника е Китай.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари