Зукърбърг представи изкуствен помощник за дома

7
28

Създателят на Facebook е разработил изкуствен интелект, който помага у дома. „След година кодинг, запознайте се – Джарвис“, написа Зукербърг, надовавайки своето изобретение, като Джарвис от филма „Железния човек“.

Също така в своето видео във Facebook, създателят на социалната мрежа разказва подробности относно работата на Джарвис. Изкуственият интелект може да управлява светлината, температурата, вратите, камерите и „умните“ устройства в къщата.

Управлението на системата може да се извършва с помощта на гласово приложение за iPhone, бота за Facebook Messenger или камерите за наблюдение. Изобретението също така може да разпознава и анализира речта, а също и да разпознава лица.

Зукърбърг анонсира появата на помощника за дома още през септември 2016 година. Тогава той каза, че ще представи системата пред обществото тогава, когато завърши работата си над нея, защото в този момент Джарвис не слуша дори и жената на Зукърбърг.

Разработчикът изрази мнение, че в следващото десетилетие изкуственият интелект ще има почти същите навици, както и при човека и ще може да вижда, чува и говори.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари