Lenovo анонсира неттопа IdeaCentre Q150

0
16

Компанията Lenovo обяви, че скоро възнамерява да обнови продуктовата си линия от неттопи в серията IdeaCentre Q, с пускането на пазара на ново устройство под наименованието IdeaCentre Q150.

Новият модел е изпълнен в тънък корпусът, който е се дебелина 21 мм. Според информацията, това устройство ще притежава 1-ядрен процесор Intel Atom D410 или 2-ядрения чипов Atom D510. Работната честота на процесорите ще бъде 1,6 GHz и ще притежават интегриран контролер на паметта и графично ядро GMA 3150. По желание, в устройството ще може да се използва и допълнителен графичен чип от ново поколение NVIDIA Ion 2, за нуждите, на който е предвидена налична 512 MB памет. Такова решение с лекота ще може да възпроизвежда видео във Full HD резолюция 1080p, но за съжаление информация за размера на използваната памет и капацитет на твърдия диск не се съобщава, но въпреки това, новият модел ще притежава вграден безжичен Wi-Fi адаптер, Gigabit мрежов интерфейс Ethernet, звуков чип с поддръжка на Dolby Surround, четири порта USB 2.0, VGA видео-изход и HDMI, а така също и аудио-жакове за слушалки и микрофон. В качеството на операционна система ще се използва Windows 7 Home Basic или Premium, като по желание на клиента ще може да се включи в комплекта на описаното устройство и мултимедийно дистанционно управление Multimedia Remote.

По предварителни данни, новият неттоп Lenovo IdeaCentre Q150 ще бъде пуснат в продажба през юни месец, като цената на базовата конфигурация ще бъде в размер на $250.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари