9.9 C
София

Lenovo представи евтиния Smart Clock Essential часовник с ретро LED екран и говорител

Най-четени

Lenovo един път обра овациите с бюджетния часовник Smart Clock с Google Assistant. Той се продаваше за $80 и се позиционира на пазара като един от най-добрите модели с умен дисплей, но на ниска цена.

Компанията днес представи един още по-евтин модел – Lenovo Smart Clock Essential

Тук не се преследва идеята за „умен дисплей“, а по-скоро за умен говорител с ретро LED дисплей за частта с показването на времето и още няколко други дребни неща. Ще го видим на пазара през септември септември, на цена от $50. Екранът е с размер от 4 инча и показва основно часа и температурата навън.

Можем да кажем, че е алтернатива на Echo Dot на Amazon, но на една идея по-ниска цена

Интересен е говорителят, който споменах по-горе. Той е 1.5-инчов, 3-ватов и с два микрофона за откриване на глас на далечно разстояние.

Като технологии за връзка, часовникът поддържа WiFi 5 и Bluetooth 5.0.

Можем да го използваме, за да му задаваме въпроси за нещо, което ни интересува. Можем да настройваме алармата си. Идеален е за посредник между нас и над 40 хиляди съвместими умни устройства от над 5000 различни марки.

Ако не искаме устройството да е в режим на постоянно изчакване за гласова команда, има възможност за заглушаване на микрофоните. Има физически бутони за силата на звука, за пускане на музика и пауза, за функциите на алармата. Може да се използва и като малка нощна лампа със своя режим, в който излъчва светлина със сила 31 лумена.

В корпуса се намира процесор Amlogic A113X. Той е подкрепен от 4GB RAM памет, а мястото за съхранение е 512MB eMMC.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини