fbpx
-3.9 C
София

Amazon получи разрешение от авиационната администрация за доставки с дронове в САЩ

Най-четени

Amazon получи разрешение да работи със своите Prime Air дронове за доставка от Федералната авиационна администрация (FAA).

Това е постижение, което позволява на компанията да влезе в нов сектор за доставки с голям потенциал

Разрешението дава право на Amazon да доставя „безопасно и ефективно пакети до крайни клиенти“ чрез малки дронове, които са извън зрителната линия на операторите, предават от NBC News.

Компанията на Джеф Безос ще използва разрешението, за да започне тестове на потребителски доставки. Извършен е много сериозен тренировъчен процес, предоставени са детайлни доказателства, че използването на дроновете е безопасно. Технологията е демонстрирана пред инспектори от администрацията.

„Това е важна крачка за Prime Air, която показва, че администрацията е уверена в процедурите за работа и безопасност на Amazon по отношение на услугите за автономна доставка с дронове. Един ден, тези услуги ще доставят пакети до клиенти от цял свят.

Ще продължим да разработваме и подобряваме нашата технология, за да постигнем пълна интеграция на дроновете за доставка във въздушното пространство. Работим в тясна връзка с регулатори от цял свят, за да реализираме визията си за 30-минутна доставка.“, обясни Дейвид Карбон, вицепрезидент на Prime Air.

Корпорацията добавя, че дроновете ѝ все още не са готови за моментални доставки в голям мащаб, но технологията е работеща

Инвестициите в доставки с дрон са огромни. Това е част от стратегията на компанията за бърза доставка до Prime потребителите на търговеца. От миналата година, Amazon инвестира и милиарди долари в прехода от двудневни до еднодневни доставки за САЩ.

Тестовете на дроновете за доставка започват през 2013 година. Още тогава е поставена целта за доставка на пакети до вратата на получателя за 30 минути или по-малко. През август, 2019 година е подадено искането за сегашното разрешение. В него е посочено, че първоначалните доставки ще са в зони с ниска плътност на населението, а пакетите няма да са по-тежки от 2.25 килограма.

На re:MARS конференцията на Амазон през 2019 година беше показан нов, електрически дрон за доставка. Той може да носи пакет с именно такова тегло, пътувайки на разстояние до 24 километра.

Тогава Джев Уилке, един от директорите в корпорацията, обяви, че тези дронове могат да влязат в употреба до месеци

Очаквано е, че Amazon не е единствената компания, която иска да влезе в областта на комерсиалните доставки с дронове. Миналият април, Wing, която е собственост на Alphabet, се превърна в компанията с първо разрешение от FAA за доставки с дронове в САЩ. Миналият октомври, Обединената услуга за колети (UPS) също получи подобно разрешение.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини