Lenovo представи първия в света лаптоп със 7 nm SoC Snapdragon 8cx и 5G модем

3
682

В края на миналата година Qualcomm представи високопроизводителната SoC Snapdragon 8cx за новото поколение лаптопи с Windows 10 за ARM процесори. А сега, по време на изложението Computex 2019 Lenovo представи лаптоп, базиран на новата система върху чипа.

Засега мобилното устройство няма име и е представено като Project Limitless, което трябва да излезе на пазара в началото на следващата година, въпреки че плановете бяха подобни лаптопи да се появят през третото тримесечие на тази година.

Но така или иначе, Lenovo Project Limitless е първият лаптоп, базиран на SoC Snapdragon 8cx с интегрирания модем Snapdragon X55 5G, работещ под управлението на операционната система Windows 10 за ARM процесори. Официалното изображение показва, че това е лаптоп трансформър, който може да се използва и като таблет. Няма никакви подробности за останалите технически характеристики, което не е за учудване, понеже лаптопът трябва да излезе на пазара през 2020 година. Пазарните анализатори са на мнение, че устройството няма да е евтино.

Едновременно с това в уеб пространството се появиха резултатите от тестовете на чипа Snapdragon 8cx, които изглеждат многообещаващо. Докато предишният флагман Snapdragon 850 в редица приложения бе по-бавен от най-слабите процесори Intel Atom, новият Snapdragon 8cx вече е конкурент на Intel Core i5-8250U. Освен това, в някои тестове системата върху чипа на Qualcomm изпреварва процесора на Intel.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мисля
Мисля

Бъдещите лаптопи ще са с АРМ и с постоянна свързаност през 5G. Това е, който не му харесва, да ходи в пещерите. Отделно, ОС ще бъде новата Windows Core OS – модулна система с opensource компоненти, визуално приличаща на Windows 10, но реално съвсем нова. 32-бит .exe приложенията ще се пускат само през емулация. Да го духат всички пирати. Мазните руски тролове ще се наложи да отидат и да поработят като нормалните бели хора, а не да крадат интелектуалния труд на другите.

(*)
(*)

Това, дето си написал не прилича на мислене, а на дрискане

Technical
Technical

Така е. Лаптопите са мобилни устройства. Досега пробваха да ги правят с x86 и все нещо не се получаваше, грееха много и батерията не държеше дълго, ARM е логичното решение.