Microsoft анонсира сензорната мишка Microsoft Touch Mouse

2
63

Компанията Microsoft анонсира новия си продуктMicrosoft Touch Mouse – мишка с поддръжка на система за мултисензорни жестове.

Цялата горна част на Microsoft Touch Mouse представлява сензорна повърхност, или по-скоро „матрица от капацитивни електроди, чувствителни към допир“. Благодарение на тази „чувствителна“ повърхност възможностите на мишката съществено се разширяват. Така например, се появява възможност да се допълнят обичайното придвижване на курсора и манипулациите чрез бутоните с най-различни жестове, включително такива с участието на няколко пръста (един жест може да се активира чрез едновременен натиск върху устройството с до три пръста). По този начин в Microsoft Touch Mouse могат да бъдат реализирани команди за прелистване, промяна на мащаба, включване на панорамен изглед, свиване/разгъване на активния прозорец или навигация между отделните прозорци.

Microsoft Touch Mouse поддържа фирмената патентована технология BlueTrack, позволяваща използването на манипулатора върху различни повърхности, включително килими, дърво, мрамор, гранит, пластмаса и др. Връзката с компютъра се осъществява посредством радиоканал с честота 2.4 GHz, осигурен от включен в комплекта миниатюрен приемник, който се свързва към USB-порт.

Стартът на продажбите на манипулатора Microsoft Touch Mouse е насрочен за месец май тази година, но още сега могат да бъдат направени предварителни поръчки на устройството на цена $79,95 за брой.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари