Ако си мечтаете за мобилно устройство с голям колкото таблет дисплей, но с компактни размери на смартфон, то Microsoft има какво да ви предложи. Засега това е само патент, заявката за който бе подадена през месец октомври 2014 година.

Документът бе публикуван от MSPoweruser. На приложените към него скици и схеми се вижда намерението на корпорацията да експериментира със сгъваеми устройства. Устройството е проектирано по такъв начин, че може да се превръща от таблет в смартфон, както и да се използва „триъгълен режим“, познат от мобилните компютри Yoga на Lenovo.

Създаването на подобно устройство е възможно чрез използването на гъвкав дисплей и специална шарнирна връзка. Всички забелязват, че устройството от патента много прилича на друга идея на Microsoft, показана още през 2009 година: това е концептуалният модел Courier, показан на следното видео:

MSPoweruser ни припомня за обвития в дълбока тайна смартфон Surface Phone – устройството, което по неофициална информация, ще положи началото на нова продуктова категория и чието описание съвпада с устройството от патента.

Може би Microsoft иска са каже на целия пазар, че върху Surface Phone се работи и съвсем скоро за него ще се разбере повече.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари