1.9 C
София

Microsoft пускат дистанционно управление за Xbox One?

Най-четени

Xbox One може да се управлява доста добре (поне в 90% от случаите) благодарение на вградената в Kinect технология за гласово разпознаване. Изглежда, обаче, това не е достатъчно, тъй като се говори, че от Microsoft планират да предоставят на собствениците на конзолата и допълнително устройство за дистанционно управление.

Информацията все още е спекулативна и се базира на уеб страница публикувана за кратко в канадската версия на сайта Amazon. Там се появиха данни за устройство наречено Xbox One Media Remote. За съжаление, страницата вече е свалена, но от няколко технологични сайта твърдят, че на съдържащото се в нея изображение е имало малко черно дистанционно управление с характерната за Xbox One буква „Х“ в горната част. Виждали са се и няколко бутона.

Според същата публикация, устройството е щяло да бъде пуснато на пазара на 4 март тази година. Изписаната цена е била C$24,99 (около $22,69).

Ако информацията е достоверна, то следва да се запитаме какво е накарало Microsoft изобщо да помислят за самостоятелно дистанционно управление за конзолата си. Нали всички дейности в Xbox One трябваше да могат да се извършват с гласови команди към Kinect? Вградената в сензора технология позволява на потребителите са включват конзолата, да пускат филми и да влязат в меню, докато гледат филм, само с гласа си.

За какво тогава ще се използва едно дистанционно управление?

Ще чакаме Microsoft да ни дадат информация по въпроса.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини