MWC 2017: Представен бе първият в света дисплей с вграден скенер за пръстови отпечатъци

2
656

Китайският производител на компоненти за смартфони Goodix представи първия в света комерсиален образец на дактилоскопичен скенер, интегриран в дисплея. Презентацията се състоя в рамките на изложението Mobile World Congress в Барселона.

В основата на разработката е залегнала AMOLED-технологията, поради ниското си ниво на консумирана енергия и компактните си размери. По-рано беше обявено, че съвременните технологии вече са готови за появата на смартфони със скенери за пръстови отпечатъци, вградени в дисплея.

Това изявление бе направено от представителите на компанията Crucial Technology. Предполага се, че релийза на дебютната партида от тези устройства ще се проведе не по-късно от третото тримесечие на 2017 година.

Новата технология, представена от Goodix, е съвместима с дисплеите от край до край, но като скенер не може да се използва цялата полезна площ на екрана. Някои експерти смятат, че това е сериозен пропуск, признавайки обаче, че от практическа гледна точка скенера може да бъде полезен само в долната част на дисплея.

Носят се слухове, че в първият смартфон със скенер, вграден в дисплея, може да се превърне Xiaomi Mi MIX 2. Това, в частност, посочват дългогодишните партньори Goodix и Xiaomi, които в продължение на няколко години са обвързани с партньорски отношения.

Важно е да се отбележи още, че Goodix също е била забелязана и във връзки с Apple, която неотдавна представи собствена визия за дисплеите с дактилоскопичен сензор.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари