Nissan анонсира битовите акумулаторни системи xStorage, конкуренти на Tesla Powerwall

0
30

Около една година след Tesla и Nissan анонсира собствена версия акумулаторна система с име xStorage. Също като Tesla Powerwall устройството е предназначено за икономия на парични средства при консумацията на електроенергия.

 

Битовата акумулаторна система Nissan xStorage може да натрупва енергията през нощта, когато тарифата на тока е най-ниска и да отдава акумулираната енергия през деня по време на пиковите натоварвания, когато цената на тока е най-висока. Устройството може да бъде използвано и за едновременното акумулиране на енергията от слънчеви панели или малки вятърни централи.

xStorage използва стари акумулатори от електромобили. По този начин Nissan се опитва да даде втори живот на тези акумулатори и едновременно с това да се погрижи за екологията.

Предварителните поръчки на битовата акумулаторна система Nissan xStorage ще могат да се направят от месец септември тази година. Първият модел ще осигурява енергия 4,2 KWh, а нейната цена за европейския пазар е 4000 евро.

 

Едновременно с това Nissan анонсира и новите тестове на своята система V2G (vehicle-to-grid) – от автомобили към електрическата мрежа, които стартират във Великобритания. Технологията е същата като при xStorage, но се използват акумулаторите на електромобила или тока, генериран от хибридния автомобил.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари