Nissan показа офис столове, които автоматично се паркират по местата си

0
56

Докато роботизираните електрически автомобили стават все по-популярни, специалистите на Nissan измислиха нещо съвсем ново – самостоятелно движещи се автономни смарт-столове за офиса.

 

Явно за да подчертае възможностите за автоматично паркиране на своите нови автомобили, японската компания Nissan показа офис столове, които могат автоматично да заемат предварително определените за тях места. Всичко е напълно автоматизирано и според производителя, смарт-столовете на Nissan поддържат офиса винаги подреден и готов за работа. Новите смарт-столове се наричат Okamura и се задействат чрез пляскане с ръце. Движението на тези роботизирани столове се следи и управлява чрез поставените на стените камери и Wi-Fi модули.

 

Въпреки, че смарт-столовете за офиса Okamura са изцяло готови за използване, едва ли скоро ще се появят на пазара. Самата идея за самостоятелно движещи се интелигентни офис столове е просто рекламен трик, който привлича вниманието на хората към новия компютърен асистент, с който ще бъдат оборудвани всички бъдещи автомобили на Nissan и който без проблем може да извършва маневрата паралелно, а и всякакво друго паркиране. Явно още дълги години ще преместваме и подреждаме столовете по стария и изпитан начин – с ръце.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари