fbpx
1.4 C
София

NVIDIA ще разкаже за новата геймърска графична архитектура на 20 септември

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Представители на ръководството на NVIDIA на последното тримесечно отчетно мероприятие се опитаха по всякакъв начин да подчертаят, че съществуващите трудности с продажбата на готови продукти в игровия сегмент са временни и като цяло търсенето на геймърски решения остава на високо ниво. Ръководителят на компанията дори каза, че до края на годината повечето проблеми трябва да бъдат решени и NVIDIA ще влезе в новата година с нова игрова архитектура.

След тези думи Дженсън Хуанг (Jensen Huang) обеща да разкаже допълнителни подробности за тази архитектура на събитието GTC, което ще започне на 20 септември. Речта на главния изпълнителен директор и финансов директор на NVIDIA на последното събитие беше осеяна с намеци за наближаването на анонса на ново поколение видеокарти. Колет Крес (Colette Kress) дори буквално каза, че геймърските устройства са „вече зад ъгъла“, а основателят на компанията добави, че скоро ще се появи не само ново поколение изчислителни ускорители с архитектурата Hopper, но и ново поколение „компютърни графични карти“.

Анализирайки състоянието на нещата с излишъка от геймърски продукти, Дженсън Хуанг изрази надежда, че след няколко тримесечия повечето от проблемите ще бъдат решени и до края на тази година NVIDIA „ще бъде в добра форма“. Той също така обясни, че компанията ще влезе в новата година с вече представена нова геймърска архитектура, за която очаква да разкаже на публиката следващия месец.

Както основателят на компанията правилно отбеляза, в миналото и в настоящите тримесечия NVIDIA ще трябва да намали доставките на фирмените продукти за партньори, както и да направи корекции на цените, за да освободи по-бързо складовете си, но продажбите на геймърски видеокарти, дори и при такива условия, ще бъдат със 70% по-високи от преди началото на пандемията. Това показва продължаващо високо търсене в игровия сегмент в средносрочен план.

Ampere се смята от изпълнителния директор на компанията за най-успешната GPU-архитектура, създавана някога от NVIDIA. Новото поколение игрови графики, според него, ще бъде на ниво над съществуващото. Дали това трябва да се приеме като намек за по-високо ценово ниво е трудно да се каже със сигурност, тъй като за да се продадат акциите на Ampere, цените на продуктите от текущото поколение ще трябва да бъдат намалени. Според Дженсън Хуанг средната продажна цена на игровите видеокарти също ще намалее при липса на значително влияние на фактора криптовалута. Той е убеден, че средната цена на една видеокарта трябва да бъде сравнима с цената на една геймърска конзола, която в момента е около $500 или $599.

Финансовият директор Колет Крес от своя страна говори за средните приходи от продажбата на видеокарти от NVIDIA в търговските канали. Въпреки че компанията ще бъде принудена да намали доставките от своя страна, партньорите през второто и третото тримесечие на тази година все пак ще могат да продадат игрови видеокарти на обща стойност $5 милиарда. Припомняме, че приходите от игри на NVIDIA през второто тримесечие едва надхвърлиха $2 милиарда. Като се има предвид претоварването на складовете, такъв дисбаланс между доставките на NVIDIA и приходите на партньорите от продажбата на видеокарти е неизбежен.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини