21.6 C
София

Panasonic създадоха подвижна фотоволтаична система

Най-четени

С цел да предоставят надежден източник на енергия в развиващите се региони и в обществата населяващи отдалечени от континентите острови Panasonic представиха подвижна фотоволтаична система. Устройството се нарича Power Supply Container и използва дванайсет соларни модула на Panasonic инсталирани на покрива си.

Според компанията, системата генерира около 3 киловата електроенергия, като 24 оловно-киселинни батерии с капацитет 17,2 киловата съхраняват излишъка от електричество. Вътре в самия контейнер, пък, е разположено устройство наречено Power Supply Control Unit. Това устройство наблюдава и разпределя енергията в батериите и, общо взето, контролира целия процес на добив на електрически ток.

От Panasonic твърдят, че въпросното устройство едновременно удължава живота на батериите и намалява поддръжката им. Към един контейнер, освен това, могат да бъдат свързани още няколко с цел обособяване на цяла мрежа. Самите контейнери, по думите на компанията, са направени така, че всеки, дори да не е професионалист, да може да ги сглоби и активира.

Първите портативни фотоволтаични системи ще бъдат тествани в Националното начално училище в Каримунджава – архипелаг от 27 острова в морето Джава, Индонезия. Изборът на локация не е случаен – азиатската страна е съставена от приблизително 13 хиляди острова, много от които нямат достъп до електричество.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини