9 C
София

PFU представи новия си скенер Fujitsu ScanSnap iX500, способен директно да работи с мобилни устройства

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията PFU, дъщерна фирма на Fujitsu представи нов модел на скенер за документи ScanSnap iX500, главната особеност на който е възможността за работа не само с компютър или лаптоп, а и с мобилни устройства, без да са необходими каквито и да било съгласуващи устройства.

Скенерът е оборудван с процесор GI, собствена разработка на компанията PFU. Той осигурява автоматична оптимизация на изображението директно в скенера за получаване на гарантирано ясно изображение при скорост на сканиране от 25 страници в минута за формат А4 в дуплексен режим. Моделът е оборудван с ултразвуков датчик и спирачни колелца, които не позволяват прихващането на повече от един лист и осигуряват надеждно сканиране на всякакви документи.

За да започне работата на мобилното устройство със скенера е необходимо те да се намират в рамките на една и съща Wi-Fi мрежа. След като устройствата се разпознаят е достатъчно да бъде натиснат бутона „сканиране“ и след малко сканираното изображение се появява на екрана на смартфона. Предлагат се различни вариации на сканирането: в настройките на профила е възможно да се избере качеството, яркостта и контраста, двустранно или едностранно сканиране, вида на компресията за графичното изображение и други.

Идеята за създаване на подобно устройство е оригинална и е напълно възможно в най-близко бъдеще за цифровизацията на хартиените документи да са напълно достатъчни подобен качествен скенер и смартфон.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини