9 C
София

National Geographic празнуват рождения си ден с нов блог

Най-четени

Националното географско дружество, което издава популярното списание National Geographic продължава да празнува 125-тата си годишнина. Поредният подарък за почитателите на изданието е новият блог на дружеството, който се нарича Found („намерен“) и се хоства в известната микроблогинг платформа Tumblr. В блога е публикувана колекция от интересни снимки извадени от архивите на NatGeo.

Куратор на колекцията е Уилям Бонър – дългогодишен член на дружеството – чиято задача е да подбере и сканира най-интересните изображения, които се помещават в мазето на главния офис на дружеството в американската столица Вашингтон. Сред публикуваните фотографии могат да се намерят някои изключителни кадри като тази по-долу, на която виждаме изобретателят на телефона Александър Греъм Бел, докато целува съпругата си Мейбъл.

„Ние показваме фотографии, които разкриват култури и моменти от миналото. Много от тези снимки никога не са били публикувани и са виждани рядко от публиката. Красотата им е била изгубена за външния свят в продължение на години, а в много от изображенията липсват както датата, така и мястото на заснемане,“ казват от NatGeo.

В момента в блога има по-малко от 20 фотографии, но те ще увеличават с течение на времето.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини